Burse - Fonduri mutuale

După ce am refinanţat datoria, acum Primăria poate lua noi împrumuturi de până la 280 mil. euro pentru investiţii

Autor: Roxana Rosu

06.05.2015, 00:06 201
Succesul emisiunii de obligaţiuni de 2,2 miliarde lei a aplatizat vârfurile de datorii scadente care trebuia acoperite din bugetul Primăriei Capitalei, ceea ce va permite instituţiei să se îm­pru­mute cu până la 270-280 milioane euro în următorii ani pentru finanţarea proiectelor de investiţii, a spus primarul Sorin Oprescu la ZF Live.
 
„Timp de şapte ani nu am putut să mă împrumut pentru că depăşeam plafonul de îndatorare. Am aplatizat acum vârfurile de datorii şi între ele am creat spaţiu de împrumut. Pot să mă împrumut la doi ani, la patru ani, la şase ani şi la opt ani, spre 270-280 mil. euro“, a spus Oprescu.
 
Municipiul Bucureşti a încheiat, marţi, plasarea şi decontarea ofertei de obligaţiuni municipale de 2,2 miliarde de lei vândute către investitori institu­ţionali din România şi alte cinci ţări, precum şi către persoane fizice care au achiziţionat obligaţiuni în valoare de cel puţin 500.000 de lei.
 
Tranzacţia a fost intermediată de consorţiul condus de Raiffeisen Bank România, din care mai face parte BT Securities.
 
„Până acum ne-am descurcat doar din buget. În criză ponderea investiţiilor a scăzut spre  31-32% din buget. A trebuit să fac parteneriate public-privat. Şi să fac economie la cheltuirea banului public. Acum ne putem împrumuta pentru a derula investiţiile în infrastructura rutieră, şcolară, sportivă“, a arătat primarul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO