Burse - Fonduri mutuale

După intervenţia ASF, SIF3 acceptă votul cumulativ pentru board. Lupta dintre Fercală şi minoritari continuă

După intervenţia ASF, SIF3 acceptă votul cumulativ...

Autor: Roxana Pricop

18.04.2016, 00:03 334

SIF Transilvania (SIF3) a anunţat vineri pe bursă că actualii membri ai consiliului de supraveghere (CS) şi-au schimbat in­ten­ţiile şi s-au înscris pe lista de candidaţi pentru alegerea unui nou consiliu, permiţând astfel ca în adunarea generală din 28 aprilie să aibă loc alegeri prin vot cumulativ, dacă această procedură va strânge majoritatea voturilor ac­ţio­narilor.

În urmă cu două săptămâni, conducerea SIF3 a anunţat pe bursă că actualii membri ai consiliului de supraveghere au optat să nu îşi valorifice dreptul de a candida pentru un nou consiliu. Astfel că conducerea SIF-ului susţinea că în AGA din 28 aprilie nu va fi ales un nou consiliu prin metoda votului cumulativ, propunere introdusă pe ordinea de zi a AGA după insistenţele ASF şi ca urmare a iniţiativei unui grup de acţionari care deţin circa 5% din capitalul SIF-ului.

Însă miercuri 13 aprilie, ASF a intervenit din nou şi a obligat directoratul SIF3, în frunte cu Mihai Fercală, să le permită acţionarilor să voteze alegerea unui nou consiliu prin votul cumulativ şi să ia în calcul toate candidaturile propuse pentru funcţiile de membri în CS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO