Burse - Fonduri mutuale

După joia neagră de pe burse, principalii indici americani sunt pe creştere pe fondul detensionării situaţiei cu China

După joia neagră de pe burse, principalii indici...

Autor: Răzvan Botea

12.10.2018, 18:30 677

Principalii indici bursieri americani sunt pe un trend ascendent vineri după două zile de tumult, pe măsură ce raporturile comerciale cu China par să se fi detensionat, cel puţin pe moment, guvernele celor două ţări plănuind o întâlnire în noimebrie, în timp ce Departamentul de Stat al SUA a dezminţit afirmaţiile potrivit cărora China îşi manipulează valoarea mmonedei sale naţionale, scrie Bloomberg.

Toţi indicatorii principali bursieri din SUA sunt „pe verde” la mometul redactării materialului, cu mai mult de un procent. Indicele S&P 500 a urcat cel mai mult din martie încoace, în timp ce Dow Jones Industrial Average a crescut cu aproape 300 de puncte.

Indicele Nasdaq este în creştere cu mai mult de două procente.

Pieţele asiatice sunt de asemenea în creştere. Indicele Asia Dow este „pe verde” cu mai mult de 1,3%, în timp ce indicele Shanghai are o creştere de 0,91%.

Pieţele europene înregistrează scăderi în cea mai mare parte, cel mai afectat index fiind IBEX 35, cu o scădere de 1,02%, în timp ce FTSE 100 şi CAC 40 înregistrează creşteri sensibile de 0,02%, respectiv 0,05%, după închiderea bursei.

Pieţele emergente au înregistrat o creştere semnificativă, potrivit Bloomberg. Acestea s-au îndreptat către cele mai mari câştiguri de mai bine de doi ani, majoritatea valutelor din ţările în curs de dezvoltare câştigând teren în faţa dolarului american.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO