Burse - Fonduri mutuale

După masacrul de pe pieţele externe de săptămâna trecută, economistul-şef al uneia dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume avertizează că hemoragia va deveni mai gravă

După masacrul de pe pieţele externe de săptămâna...

Autor: Alex Ciutacu

16.10.2018, 12:10 7877

Declinul pieţelor bursiere înregistat în ultimele două săptămâni, care a dat recent semne de temperare, va prinde avânt, potrivit predicţiei strategului şef al băncii americane de investiţii Morgan Stanley, Mike Wilson, scrie CNBC.

În cadrul unei note către clienţi, Mike Wilson transmite că durerea nu a ajuns la sfârşit pentru pieţe şi pentru acţiuni hi-tech, care au fost cele mai vândute acţiuni în panica de pe pieţele externe.

„Continuăm să credem că suntem în mijlocul declinului pe toate activele globale de risc, situaţia fiind cauzată de o lipsă de lichiditate”, spune Wilson.

„Mai devreme sau mai târziu, panica de pe pieţe se va întoarce pentru mai mult.

Luni, pieţele americane nu au reuşit să îşi revină după dezastrul de săptămâna trecută. Indicele industrial Dow Jones a închis pe o scădere de 89,44 puncte, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 0,6%, iar Nasdaq a scăzut cu 0,9%.

Haosul de săptămâna trecută a fost declanşat de un cumuli de factori printre care tensiunile comerciale din ce în ce mai mari dintre Statele Unite şi China, deciziile băncilor central de a majora dobânzile de referinţă în mai multe pieţe mari din lume, precum şi perspectiva unei creşteri economice globale încetinite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO