(auxiliar)

După şefii Nuclearelectrica, remuneraţii variabile după preţul acţiunilor şi pentru conducerea Romgaz

După şefii Nuclearelectrica, remuneraţii variabile...

Autor: Marius Oncu, Roxana Pricop

16.07.2014, 00:00 404

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Romgaz cu 70% din capital, şi Fondul Proprietatea (FP), care deţine 10%, au propus introducerea unei remuneraţii variabile pentru consiliul de administraţie şi conducerea executivă a companiei, în funcţie de evoluţia titlurilor producătorului de gaze la bursă.

La iniţiativa celor doi acţionari, ordinea de zi a convocatorului pentru o AGA programată la sfârşitul lunii iulie a fost completată cu mai multe puncte, două dintre ele vizând introducerea remuneraţiei variabile în funcţie de evoluţia acţiunilor Romgaz la bursă. Pe 30 iulie, acţionarii Romgaz trebuie să aprobe bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2014. Recent, FP a propus şi acţionarilor Nuclearelectrica (SNN) acordarea unei remuneraţii suplimentare membrilor consiliului de administraţie al companiei, sumă care să varieze în funcţie de performanţa acţiunilor societăţii.

Propunerea fondului a fost inclusă pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor a Nuclearelectrica, programată pentru data de 31 iulie. Acţiunile Nuclearelectrica au scăzut cu 27% în acest an, iar de la listare s-au corectat cu aproape 30%, în timp ce acţiunile Romgaz au avansat cu 1,5% în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO