Burse - Fonduri mutuale

După SIF Banat-Crişana, şi SIF Muntenia confirmă percheziţiile procurorilor DIICOT

După SIF Banat-Crişana, şi SIF Muntenia confirmă...

Autor: Ioana Tudor

08.12.2014, 16:26 924

Societatea de investiţii financiare SIF Muntenia (SIF4) a confirmat într-un anunţ pe bursa de la Bucureşti faptul că procurorii DIICOT au  percheziţionat sediul administratorului societăţii şi au preluat documente privind activitatea SIF-ului.

„În dimineaţa zilei de 8 decembrie 2014 la sediul administratorului SIF Muntenia SA s-a prezentat o echipă a DIICOT care a solicitat informaţii şi a preluat documente privind activitatea SIF Muntenia”, potrivit anunţului.

SIF 3 este administrat de SAI Muntenia Invest, societate controlată în proporţie de 75% de SIF Banat-Crişana (SIF1).

În această dimineaţă procurorii au descins şi la sediul din Arad al SIF 1, de unde au ridicat documente, în cadrul anchetei care vizează delapidarea societăţii de investiţii şi manipularea pieţei de capital. Un număr de  12 persoane, printre care se numără şi Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana, au fost chemate la audieri la sediul DIICOT.

Procurorii susţin că există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 –2014, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana şi SIF Muntenia, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăţi nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei acestora.

Acţiunile SIF1 şi ale SIF Muntenia (SIF4) au fost suspendate de la tranzacţionare azi-dimineaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO