Burse - Fonduri mutuale

Economii de 8 mld. lei stau în fonduri mutuale clasificate drept „altele“

Economii de 8 mld. lei stau în fonduri mutuale...

Autor: Roxana Pricop

19.04.2016, 00:07 916

Fondurile mutuale încadrate în categoria „altele“, pentru că nu sunt nici fonduri monetare, nici fonduri de obligaţiuni şi nici de acţiuni, reprezintă a doua cea mai mare clasă de fonduri, strângând active de 8,3 miliarde de lei, adică 40% din total piaţă locală.

Spre comparaţie, la nivel european ponderea acestei cate­gorii de fonduri este mult mai mică, de circa 5% din piaţă.

Pe piaţa locală, fondurile denumite „altele“ au ajuns să fie cele mai mari după fondurile de obligaţiuni începând din anul 2010, când au fost adoptate noile standarde europene de clasificare a fondurilor mutuale care au impus reguli mai stricte privind investiţiile.

Astfel că nu puţini au fost administratorii care au ales să migreze cu fostele fonduri monetare şi de obligaţiuni în categoria „altele“, în loc să adopte noile standarde. În cadrul categoriei „altele“ este dificil pentru un investitor să compare fondurile mutuale pentru a vedea care dintre acestea au cel mai bun randament pe un anumit interval de timp sau ce costuri de administrare au.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO