Burse - Fonduri mutuale

Electrica a scăzut în doar patru zile sub preţul din oferta de listare

Optimismul primei zile de tranzacţionare a acţiunilor Electrica s-a evaporat rapid

Optimismul primei zile de tranzacţionare a acţiunilor Electrica s-a evaporat rapid

Autor: Adrian Cojocar

11.07.2014, 00:05 536
Titlurile distribuitorului de ener­gie Electrica Bucureşti (EL) au avut cea mai slabă evoluţie dintre ofertele derulate pe bursă în ultimii ani, acestea coborând într-un timp foarte scurt, de doar patru zile, sub preţul la care investitorii au cumpărat acţiuni în oferta de listare a companiei.
 
Spre sfârşitul şedinţei de ieri acţiunile Electrica înregistrau un declin de 1,8%, la un preţ de 10,8 lei/acţiune, ceea ce înseamnă că investitorii care au sub­scris la ofertă au pierdut până în pre­zent circa 35 mil. lei (8 mil. euro). Evo­luţia a venit pe un declin gene­ra­li­zat la nivelul pieţei, majoritatea acţiunilor din piaţă consemnând scăderi moderate, iar indicele BET pierdea 1,6% din valoare.
 
Doar pentru apro­ximativ 11,22 milioane de acţiuni din totalul de 177,1 milioane de acţiuni achiziţionate în oferta Electrica in­vestitorii au bene­ficiat de o „reducere“ de 5% faţă de preţul din ofertă, respectiv au plătit un preţ diminuat de 10,45 lei/acţiune. Restul de aproape 166 milioane de titluri au fost achiziţionate la preţul de ofertă, de 11 lei/acţiune, iar cei care au cumpărat la acest preţ au pierdut după patru zile de la listarea companiei pe bursă circa 1,8% din bani.
 
Principalii vânzători din primele zile de listare au fost investitorii care au primit acţiuni la preţ redus şi au fost mai tentaţi să-şi marcheze profiturile. Aceştia înregistrează şi în prezent un câştig brut de 3,3% faţă de preţul la care au cumpărat titluri, chiar dacă preţul este mai coborât decât preţul „oficial“ al ofertei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO