Burse - Fonduri mutuale

Electrica Bucureşti va fi a şasea companie ca valoare a capitalizării bursiere

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

04.07.2014, 00:07 750

Cele mai aşteptate acţiuni din acest an, cele ale Electrica Bucureşti (simbol busier EL), vor intra astăzi pentru prima dată la tranzacţionare la categoria I a BVB în urma ofertei publice de listare a companiei la bursa din Bucureşti, brokerii anticipând că preţul acţiunilor ar putea să atingă un nivel maxim de 12,1 lei/acţiune pe parcursul zilei, cu 10% peste cel la care investitorii au subscris în ofertă.

La preţul din ofertă, de 11 lei/acţiune, Electrica este evaluată la 3,77 mld. lei (circa 860 mil. euro) şi va fi a şasea cea mai mare companie locală pe bursă, apropiată ca valoare de Banca Transilvania, care are o capitalizare de 910 mil. euro. „Sunt şan­se mari ca în 2014 să vedem Electrica inclusă în indicele BET, ceea ce va genera o creştere consistentă“, spune Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest.

Electrica este cea de-a treia companie listată la bursa de la Bucureşti, după Fondul Proprietatea şi Romgaz, care îndeplineşte condiţiile pentru ca bursa de la Bucureşti să fie upgradată la statutul de piaţă emergentă, urmând să genereze o lichiditate superioară acţiunilor Petrom, BRD sau Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO