Burse - Fonduri mutuale

Electrica, la primele rezultate după listare: cererea în scădere i-a ajustat veniturile cu 12%, dar profitul operaţional e în creştere

Ioan Roşca, directorul general al Electrica

Segmentul de furnizare a energiei electrice a rămas în continuare profitabil, în ciuda scăderii veniturilor ca urmare a reducerii cantităţilor de energie vândute, reducere aflată în corelare cu descreşterea consumului de energie electrică la nivel naţional.

Ioan Roşca, directorul general al Electrica Segmentul de furnizare a energiei electrice a rămas în continuare profitabil, în ciuda scăderii veniturilor ca urmare a reducerii cantităţilor de energie vândute, reducere aflată în corelare cu descreşterea consumului de energie electrică la nivel naţional.

Autor: Roxana Petrescu

15.08.2014, 00:08 657

Electrica (EL), cea mai mare companie din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică din România, a raportat ieri primele rezultate semestriale de la listare, Bursa de la Bucureşti fiind aproape lipsită de reacţie la indicatorii publicaţi de companie.

Deşi veniturile au fost afectate de scăderea cantităţilor furnizate, operaţional compania a performat mai bine decât în prima jumătate a anului trecut. Acest lucru nu a mişcat preţul acţiunilor Electrica, titlurile fiind în continuare tranzacţionate la preţul din oferta de listare. Electrica are o capitalizare bursieră de 3,8 mld. lei, fiind a şasea cea mai valoroasă companie de la bursă.

Astfel, Electrica a anunţat venituri de 2,3 miliarde de lei (516,6 milioane de euro), cu 12% mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Principalii factori de venit ai Electrica sunt activităţile de distribuţie şi furnizare a energiei care au avut o pondere de 33%, respectiv 66% în realizarea veniturilor companiei. În timp ce veniturile din segmentul de distribuţie au crescut uşor, cu 1,5%, în prima jumătate a anului, pe fondul creşterii tarifului mediu reglementat, partea de furnizare, care reprezintă practic comerţul cu energie, a avut de suferit din cauza condiţiilor de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO