Burse - Fonduri mutuale

Electrica vorbeşte despre tranzacţia cu FP: „Nu au fost reluate negocierile, dar rămâne deschisă această posibilitate“

Electrica vorbeşte despre tranzacţia cu FP: „Nu au...

Autor: Radu Bostan

09.07.2015, 00:05 560
Fondul Proprietatea susţine că este în con­tinuare interesat de vânzarea participaţiilor minoritare la filialele de distribuţie şi furnizare a energiei, pe care le evaluează în activul net la 770 milioane de lei. Pe de altă parte, Electrica susţine că nu au fost reluate negocierile cu Fondul Proprietatea, dar admite că această posibilitate rămâne deschisă.
 
În urmă cu trei luni, Electrica şi FP ar fi ajuns să poarte negocieri avansate pentru participaţiile minoritare, însă acestea au căzut pentru că cele două părţi nu s-au înţeles la preţ. FP ar fi încercat să obţină o primă faţă de valoarea participaţiilor în activul net, însă Electrica ar fi încercat să obţină un preţ cât mai mic, potrivit surselor din piaţă.
 
„Nu au fost reluate negocierile dintre Electrica şi Fondul Proprietatea privind achiziţia participaţiilor minoritare la filialele de distribuţie şi furnizare. Ţinând cont de faptul că Fondul Proprietatea este un partener cu care Electrica SA colaborează foarte bine, rămâne deschisă această posibilitate“, spun reprezentanţii companiei de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO