Electroargeş a atras doar 1% din oferta de preluare de la Elars Râmnicu Sărat

1 oct 2014 Autor: Ioana Tudor

Producătorul de aparate electrocasnice Electroargeş (simbol bursier ELGS), controlat indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, a atras doar 33.063 de acţiuni în cadrul ofertei publice de preluare obligatorii prin care intenţiona să cumpere 2,88 milioane de titluri ale producătorului de elemente de asamblare Elars Râmnicu Sărat (ELAR) şi să preia controlul total al societăţii.

Electroargeş a cumpărat cele 33.063 de acţiuni la preţul de 0,1 leu/unitate şi a achitat în total 3.306 lei. Pachetul de acţiuni reprezintă 0,14% din capitalul social al Elars. Prin oferta de preluare, Electoargeş a oferit 288.400 lei pentru participaţia de 12,37% din capitalul social al Elars care îi lipsea pentru a avea controlul total al societăţii.

Înainte de derularea ofertei, care s-a încheiat pe 22 septembrie, Electroargeş deţinea 87,6% din acţiunile Elars, iar în prezent participaţia producătorului de electrocasnice a ajuns la 87,7%. Electroargeş a preluat controlul producătorului de şuruburi în iunie 2014, când a achiziţionat întreaga participaţie a SIF Oltenia (SIF5), respectiv 87,6%. Acţiunile Elars sunt listate pe piaţa RASDAQ şi se tranzacţionau cel mai recent la preţul de 0,07 lei/unitate. La această cotaţie, societatea are o capitalizare bursieră de 1,6 milioane de lei.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.09.2014

 

Cuvinte cheie:
Electroarges
, oferta de preluare
, Elars Ramnicu Sarat
, electrocasnice
, catalin chelu
, oferta publica de preluare
, elemente de asamblare
, titluri
, achizitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide