Burse - Fonduri mutuale

Electroargeş propune un dividend cu un randament de 16%

Electroargeş propune un dividend cu un randament de 16%

Autor: Dan Grigore Ivan

17.03.2016, 00:03 754

Conducerea producătorului de electrocasnice Electro­argeş (ELGS) a propus distribuţia unui dividend brut pe acţiune de 0,095 lei din profitul realizat în 2015, echivalent unui randament de 16%.

Dividendele propuse spre distribuţie sunt cu 58% mai mari decât cele plătite de companie anul trecut, graţie ma­jo­rării ratei de distribuţie din profitul net. Data de înre­gis­trare este 29 septembrie, iar data plăţii dividendelor va fi 14 oc­tom­brie 2016, potrivit convocatorului de AGA publicat de com­panie pe bursă. Investitorii de pe bursă au reacţionat la anun­ţul făcut de companie, iar titlurile ELGS au avansat în şedinţa de ieri cu peste 14%, atingând o cotaţie de 0,66 lei/unitate.

Conform situaţiei financiare preliminare pentru anul 2015, profitul net al companiei a fost de 7,7 milioane lei anul trecut, în stagnare faţă de 2014. Suma propusă drept dividend este de 6,6 milioane lei, însemnând o rată de distribuţie a dividendului de 86%, faţă de o rată de distribuţie de 63% din profitul net anul trecut. Cifra de afaceri a companiei a fost de 167 milioane de lei în 2015, înregistrând o creştere de 12 milioane de lei faţă de anul precedent.

Principalul client al Electroargeş este compania germană Kärcher, pentru care produce din anul 2005 echipamente de curăţenie. De asemenea, producătorul are un contract cu reţeaua de magazine Dedeman, pentru care produce aspiratoare.

Conform datelor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, acţionariatul este format din compania Constantin Relative Investments, controlată de moştenitorii lui Cătălin Chelu, cu 31% din capital, restul fiind deţinut de către alţi acţionari. Capitalizarea bursieră a companiei este în prezent de 46,8 milioane de lei. Acţiunile ELGS au o creştere de 16% de la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO