Electromagnetica investeşte 100.000 euro în „benzinării“ pentru maşini electrice, iar la export plusează cu „becurile“ cu LED

26 nov 2015 Autor: Carol Dan

Vezi galeria foto Eugen Scheuşan, Electromagnetica: Suntem foarte activi pe iluminatul stradal. În ultimii ani a fost o explozie pe benzinării şi spaţii comerciale, în anii următori va fi explozie pe iluminatul stradal

Producătorul de corpuri de iluminat şi echipament energetic Electromagnetica Bucureşti (simbol bursier ELMA) va începe la mijlocul anului viitor fabricarea unor staţii de alimentare cu energie, pentru dezvoltarea cărora a alocat fonduri în valoare de 100.000 de euro. Pe termen scurt, scopul este eficientizarea fabricării soluţiilor de iluminat cu LED. Pe termen lung însă, compania vizează alimentarea maşinilor electrice.

„Este un produs făcut integral de noi, de la cercetare şi proiectare, la producţie“, spune Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica, una dintre cele mai mari companii listate controlate de salariaţi.

Vânzările de automobile noi cu motoare electrice (categorie care include şi cele cu motorizare hibridă) pe piaţa locală s-au dublat faţă de anul trecut, ajungând la 332 de unităţi în primele nouă luni, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Pe acest segment, cea mai mare creştere a fost înregistrată de maşinile integral electrice, ale căror vânzări au ajuns la 22 de unităţi, faţă de trei în perioada similară a anului trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2015

 

Cuvinte cheie:
electromagnetica
, masini electrice
, export
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide