Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica şi-a bugetat profit mai mic cu 44% şi afaceri în scădere

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Adrian Cojocar

07.04.2014, 00:00 405

Electromagnetica Bucureşti (ELMA), companie care face bani din tradingul de energie electrică, producţia de energie în microhidrocentrale şi producţia de echipamente electrice, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 373,5 mil. lei, în scădere cu 7,6% faţă de cea realizată anul trecut. Compania estimează de asemenea că va obţine în acest an un profit brut de 11 mil. lei, faţă de un câştig net de 19,5 mil. lei consemnat în 2013.

„În general, prevederile bugetului pe anul 2014 s-au aliniat prevederilor bugetului din anul anterior, din cauza impredictibilităţii evoluţiei pieţei de energie electrică atât la achiziţie (a crescut ponderea de energie vândută de producători pe PZU) cât şi la vânzare (există tendinţe de scădere a consumului naţional de energie şi solicitări permanente de la clienţi de a reduce preţul de furnizare).“, se arată în bugetul companiei.

Electromagnetica şi-a propus să investească în acest an 5,4 mil. euro, din care circa o treime pentru echipamente tehnologice, iar o pondere de 19% în dezvoltarea producţiei de corpuri de iluminat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO