Burse - Fonduri mutuale

Electroputere VFU vinde 20 de vagoane belgienilor de la Daxi

Electroputere VFU vinde 20 de vagoane belgienilor de la Daxi

Autor: Radu Bostan

15.09.2014, 00:05 655
Producătorul de material rulant Electroputere VFU Paşcani (simbol bursier RMAR), o companie din grupul Grampet controlat de Gruia Stoica, va vinde 20 de vagoane de călători către Daxi, o firmă belgiană care se ocupă cu recondiţionarea şi exportul materialului rulant şi pieselor de schimb pentru transportul feroviar.
 
Vagoanele sunt de tipul Corail, un model de vagon de călători folosit de Căile Ferate Franceze şi produs în România sub licenţă.
 
Valoarea contractului este de circa 2 milioane de euro, iar vagoanele sunt vândute către Daxi deoarece businessul Grampet este concentrat pe transportul feroviar de marfă, nu de călători, au precizat reprezentanţii grupului.
 
Contractul semnat cu belgienii vine în contextul în care Electroputere VFU a trecut pe pierderi în primul semestru din acest an, cu un rezultat negativ de 7,6 milioane de lei, după ce în perioada similară a anului trecut a raportat un profit net de 4,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO