Burse - Fonduri mutuale

Elsid Titu pierde procesul cu Hidroelectrica şi trebuie să plătească suma de 29.500 lei în contul cheltuielilor de judecată

Elsid Titu pierde procesul cu Hidroelectrica şi trebuie...

Autor: Roxana Petrescu

19.02.2015, 13:59 1284

Contestaţia depusă de compania Elsid Titu, una dintre firmele care au contract direct cu Hidroelectrica, împotriva măsurii luate de administratorul judiciar de aplicare a clauzei de forţă majoră a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, compania fiind obligată la plata către Hidroelectrica a chelutielilor de judecată în valoare de 29.469 lei, a anunţat azi producătorul de stat.

“Elsid, trader de energie şi producător de electrozi siderurgici, a contestat măsura administratorului judiciar Euro Insol de activare a clauzei de forţă majoră pe perioada 01 august 2012 – 01 decembrie 2012, clauza ce a avut ca efect diminuarea cantităţii de energie pe care Hidroelectrica a livrat-o Elsid în perioada mentionaţă. Reamintim că în 2012 Hidroelectrica s-a confruntat cu cea mai mare secetă din istoria companiei, în acel an înregistrându-se cele mai mici debite pe Dunăre din ultimii 150 de ani”, au declarat reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, la momentul deschiderii insolvenţei (iunie, 2012 – n.red.) „Elsid avea un preţ contractual fix de 103 lei/ MWh care nu acoperea nici preţul de cost de 171 lei/MWh şi fiind evident mult mai mic decât preţul pieţei. Contractul încheiat de Hidroelectrica cu Elsid Titu S.A. a generat, în perioada 2006 – 31 mai 2012,  o pierdere de 97 milioane lei.”

Producătorul de stat mai menţionează că Euro Insol şi Hidroelectrica au fost apărate în instanţă de avocaţii de la Borza şi Asociaţii, respectiv Stănescu, Miloş, Dumitru şi Asociaţii, iar Elsid Titu S.A. a fost reprezentată de Doru Trăilă şi Asociaţii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO