„Eroarea contabilă“ prezentată acţionarilor Romcab Târgu-Mureş de preşedintele companiei a ajuns sub lupa ASF

8 iun 2017 Autor: Liviu Popescu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) spune că are în atenţie faptul că Romcab Târgu-Mu­reş, companie în insolvenţă, a prezentat acţio­narilor pierderile de 180 mil. lei pe anul trecut drept o „eroare contabilă“ şi continuă verificările de specia­litate asupra informaţiilor publicate de com­panie.

„Situaţia privind emitentul Romcab SA se află în atenţia Autorităţii, inclusiv în ceea ce priveşte informaţiile cuprinse în situaţiile financiare la 31 decembrie 2016 prezentate în AGOA din data de 23 mai 2017“, spune supraveghetorul pieţei de capital.

ASF menţionează că în măsura în care se va constata nerespectarea prevederilor legale incidente, vor fi adoptate măsuri de autoritate care vor fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.06.2017

 

Cuvinte cheie:
Romcab
, „Eroarea contabila“
, actionari
, ASF
, pierderi
, insolventa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide