Burse - Fonduri mutuale

Erste a urcat ţinta de preţ pe acţiunile TEL la 24 de lei

Autor: Andrei Chirileasa

04.01.2011, 23:50 23

Analiştii BCR-Erste au majorat ţinta de preţ pentru acţiuniletransportatorului de energie electrică Transelectrica Bucureşti(TEL) la 24 de lei, cu 16,5% peste cotaţia de ieri de pe Bursă, de20,6 lei, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie(ANRE) a majorat tariful de transport al energiei electrice cu10,4% începând de la 1 ianuarie.

Precedentul raport al Erste pe Transelectrica din mai 2010indica o ţintă de preţ de 18,5 lei.

"Creşterea tarifului cu 10,4% îmbunătăţeşte evaluarea companieipe termen lung. În anii precedenţi, deciziile autorităţii dereglementare erau considerate arbitrare şi necontrolabile.Creşterea fără precedent a tarifului confirmă faptul căTranselectrica ar putea fi o poveste de creştere, cuprofitabilitatea susţinută de creşterea rezonabilă a tarifului detransport. În acest context, necesarul de investiţii (CAPEX) de 1,4mld. euro până în 2017 poate fi finanţat fără o creşterenesustenabilă a gradului de îndatorare", explică Mihai Căruntu,şeful departamentului de analiză pe piaţa de capital al BCR.

El spune însă că rezultatele financiare continuă să fie greupredictibile din cauza regimului de reglementare netransparent şică Transelectrica este departe de situaţia companiilor similare depe pieţele externe, care au o profitabilitate stabilă şi daudividende semnificative.

Acţiunile Transelectrica au crescut pe Bursă cu 6,5% în primeledouă şedinţe ale anului, după un avans de 43% anul trecut.

Compania are în prezent o capitalizare de 354 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO