Burse - Fonduri mutuale

Erste aduce cinci certificate noi pentru optimişti

Erste aduce cinci certificate noi pentru optimişti

Autor: Roxana Pricop

04.11.2015, 00:04 382

Depozitarul Central a înregistrat în sistemul de com­pen­sare-decontare şi registru cinci noi produse structurate emise de Erste Group Bank, dublu listate la BVB şi Bursa de Valori din Viena, prin care in­ves­ti­torii îşi pot lua expunere pe aprecierea petrolului, a in­dicelui ger­man DAX, a cotaţiei argintului şi a indicelui american S&P 500.

În perioada următoare, aceste certificate vor intra la tran­zacţionare pe bursa de la Bucureşti. Certificatele Erste sunt din categoria turbo şi au caracteristica „long“, fiind produse in­vestiţionale cu risc ridicat prin care investitorii îşi pot lua expunere pe aprecierea activului suport.

Volatilitatea ridicată de pe bursele externe a fost de bun augur pentru tranzacţiile cu produse structurate care au urcat în acest an până la un total de 345 de milioane de lei, cu 50% mai mare decât rulajul înregistrat pe parcursul întregului an 2014. Peste o sută de produse structurate se tranzacţionează în prezent la Bursa de Valori Bucureşti, acestea fiind emise de firma de brokeraj Broker Cluj, Erste Bank şi Raiffeisen Bank din Austria. Mare parte din produsele structurate sunt certi­fi­cate turbo, cu activ suport indici bursieri sau mărfuri. Cele mai tranzacţionate certificate sunt cele cu activ suport in­di­cele german DAX, care în acest an s-a apreciat cu peste 10%. Spre comparaţie indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a câştigat 3,3% în acest an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO