Burse - Fonduri mutuale

Eşecul South Stream a urcat valoarea Transgaz cu 80 mil. lei în trei zile

Eşecul South Stream a urcat valoarea Transgaz cu 80 mil....

Autor: Radu Bostan

05.12.2014, 00:00 391
Acţiunile transportatorului de gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) au urcat pe bursa de la Bucureşti cu 2,8% de la începutul lunii după vestea că Rusia a anulat construcţia gazoductului South Stream. Investitorii au primit pozitiv eşecul conductei, care ar fi înlocuit Ucraina şi România ca ţări de tranzit al gazelor ruseşti către Europa şi ar fi costat Transgaz, pe termen lung, circa 14% din veniturile anuale. Titlurile companiei se tranzacţionau ieri după-amiază la nivelul de 258,9 lei pe unitate, faţă de 251,7 lei pe acţiune la sfârşitul lunii noiembrie, astfel că la Transgaz capitalizarea a crescut cu circa 84 milioane de lei în doar câteva zile.
 
„În opinia noastră, decizia Rusiei întârzie construcţia unor rute alternative la tranzitul prin Ucraina şi reduce riscul ca volumele care traversează Transgaz să fie reduse pe termen mediu. În plus, s-ar putea ca Gazprom să fie mai flexibilă în negocierile viitoare pentru contractele care expiră în anul 2015“, au scris analiştii Raiffeisen Bank într-o notă de cercetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO