Burse - Fonduri mutuale

Este bine sau nu că Parlamentul a desfiinţat RASDAQ, „vestul sălbatic“ al pieţei locale de capital?

Este bine sau nu că Parlamentul a desfiinţat RASDAQ,...

Autor: Roxana Pricop

02.10.2014, 00:07 482

Legea de clarificare a statutului pieţei RASDAQ, aprobată marţi din scurt de Parlament, a împărţit piaţa de capital în două tabere.

Cei care susţin că este o lege bună pentru că pune capăt unei perioade de opt ani de incertitudini, de numeroase scandaluri, amenzi şi abuzuri, şi cei care susţin că legea trebuia dez­bătută mai mult timp şi că nu ar rezolva problema abuzurilor la care au fost expuşi ac­ţionarii minoritari.

Cert este că în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii piaţa RASDAQ, unde azi sunt listate 928 de companii în valoare de 7,5 miliarde de lei, îşi va înceta activitatea.

„Este un pas înainte pentru piaţa de capital pentru că legea respectă drepturile acţionarilor minoritari de a se retrage din societate la o valoare justă şi pentru că lasă acţionarii să aleagă pe ce piaţă se vor tranzacţiona ac­ţiunile companiei“, a spus Mircea Ursache, vicepre­şedintele ASF, responsabil de piaţa de capital.

Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital, susţine că o lege de o aşa mare importanţă ar fi trebuit supusă unei dezbateri mai ample şi transparente, la care să participe şi investitorii, fapt care nu s-a întâmplat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO