Burse - Fonduri mutuale

Euforie pe bursele europene după victoria lui Macron în primul tur al alegerilor din Franţa. Bursa din Franţa a explodat cu peste 4%

Euforie pe bursele europene după victoria lui Macron în...

Autor: Ştefan Stan

24.04.2017, 12:34 1213

Bursa din Franţa a înregistrat cele mai mari câştiguri, în condiţiile în care investitorii au speculat câştigul candidatului de centru Emmanuel Macron, care a reuşit să obţină primul loc în primul tur şi este favorit în turul doi, scrie Bloomberg.

Indicele Stoxsx 600 a urcat cu 1,88%, în timp ce indicele CAC 40 a crescut cu peste 4,2%, cel mai mare avans din august 2015, impulsionat în cea mai mare parte de câştigurile băncilor din Franţa. Indicele Euro Stoxx 50 a urcat cu 3,2%, îndreptându-se spre cel mai mare avans de dinainte de Brexit.  

”Rezultatul alegerilor aduce eliberare în pieţe. Aceasta confirm scenariul central, pe care s-au făcut deja cele mai multe pariuri. Acţiunile băncilor ar putea să aibă totuşi o evoluţie foarte bună”, a spus Andrea Tueni, trader la Saxo Bank.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat la 2,84%, în timp ce bursa din Italia a urcat cu 4%, iar indicele Ibex 35 al bursei din Spania a urcat cu 3,10%.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra  a înregistrat un avans de 1,85%.

La Bucureşti, indicele BET a urcat cu 0,62%, după un avans al băncilor. Banca Transilvania a crescut cu 1,47%, iar BRD a urcat cu 1,29%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO