Burse - Fonduri mutuale

Eventualele schimbări privind Pilonul II se simt pe piaţa de capital. Vineri, capitalizarea bursieră a companiilor din BET a scăzut cu 871 milioane de lei

Eventualele schimbări privind Pilonul II se simt pe...

Autor: Dan Grigore Ivan

11.09.2017, 00:08 1053

Bursa locală s-a contractat puternic vineri, coborând cu 1,46%, la o zi după ce premierul Mihai Tudose a declarat într-un interviu pentru postul de ştiri Digi 24 că Pilonul II ar putea deveni opţional.

„Cred că soluţia spre care ne ducem este să anunţăm popu­laţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toţi la Pilonul I. Nu desfiinţează nimeni Pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingiuim, dar va fi opţional“, a spus Tudose.

Indicele BET, referinţa bursei locale, a revenit joi sub pragul de 8.000 de puncte, nivel nemaiatins din luna iunie, pe fondul controverselor din ultima perioadă ce priveau sistemul bancar şi ulterior anxietatea globală din jurul tensiunilor din nord-estul Asiei.

În ultima lună, indicele BET a coborât cu 7,5%, afişând un avans de 10,97% de la începutul acestui an, mult sub referinţele burselor din Polonia, Ungaria sau Austria, dar dublu faţă de media europeană.

„APAPR (Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din Ro­mânia - n. red.) priveşte cu îngrijorare declaraţiile făcute în seara zilei de ieri în spaţiul public cu referire la posibilitatea de a elimina caracterul obligatoriu al Pilonului II de pensii private. În acest context, asociaţia reiterează dorinţa de a reprezenta un partener de dialog instituţional în realizarea analizei imperios necesare luării celei mai bune decizii pentru viitorul celor 7 milioane de participantţi la Pilonul II de pensii“, se arată în comunicatul Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO