Burse - Fonduri mutuale

Exclusiv online: Tender vinde obligaţiuni pe Bursă şi caută finanţare europeană pentru Vulcan

10.06.2010, 23:05 76

Conducerea Vulcan Bucureşti (VULC), controlată de omul deafaceri Ovidiu Tender şi specializată în producţia de generatoarede abur, propune acţionarilor vânzarea de obligaţiuni printr-oofertă publică precum şi accesarea de fonduri structurale pentru oinvestiţie de maxim 30 mil. lei pentru extinderea capacităţiilor deproducţie.

Propunerile urmează să fie supuse aprobăriiacţionarilor înAdunarea Generală din data de 14 iulie, potrivit anunţului remisieri de către BVB. Prospectul emisiunii de obligaţiuni trebuie săfie aprobat şi de către Comisia Naţională a ValorilorMobiliare.

Compania şi-a programat în acest an investiţii de 2,4 mil. euroşi estimează un profit operaţional de circa 10% din cifra deafaceri, după ce în 2009 ponderea acestuia a fost de doar 4,1%.Vulcan a încheiat anul trecut cu un profit de 0,36 mil. lei, faţăde un câştig de peste 2 mil. lei realizat în 2008.

La începutul acestui an, reprezentanţii companiei declarau căVulcan se confruntă "ca şi celelalte firme cu o lipsă delichidităţi".

Compania Vulcan este listată pe piaţa RASDAQ a BVB, iaracţionarul majoritar este Grupul Energetic Tender SA Bucureşti, cuo participaţie de 73,2%.

Acţiunile Vulcan s-au tranzacţionat ieri la preţul de 0,94lei/uniate, în creştere cu 0,5% faţă de referinţă, la acest nivelcapitalizarea companiei ridicându-se la peste 26,3 mil. lei (6,2mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO