Burse - Fonduri mutuale

Exclusiv ZF. Cine sunt obligatarii Vivre: de la o investitoare de 90 de ani cu 100.000 de euro la Horia Manda de la Patria Bank cu 270.000 de euro şi alte nume grele

MONICA CADOGAN a condus Vivre pĺnă la apariţia primelor probleme cu rambursarea obligaţiunilor.

MONICA CADOGAN a condus Vivre pĺnă la apariţia primelor probleme cu rambursarea obligaţiunilor.

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

31.01.2023, 00:07 7111

Sunt circa 500 de nume pe listă, atât cei intraţi în plasamentele private, cât şi cei care au cumpărat ulterior bonduri.

De la o investitoare în vârstă de 90 de ani din Ploieşti, cu 100.000 de euro, la nume grele precum Horia Manda, preşedinte al Patria Bank, cu un plasament de 250.000 de euro, Bogdan Stanciu de la BitSoft cu 61.000 de euro, directorul financiar al Purcari, şeful adjunct al BRK, preşedintele Holde Agri Invest, la tineri născuţi în anii 2000, sunt printre cei care au cumpărat obligaţiuni ale Vivre Deco în emisiunile de 3 mil. euro (VIV25E) şi de 7,45 mil. euro (VIV26E).

Cu obligaţiunile suspendate de la tranzacţionare din toamna anului 2022, la preţul de 7,15% şi 23,8% pentru fiecare din cele două emisiuni, adică de câteva ori sub cel iniţial de 100%, retailerul online de mobilă şi decoraţiuni a amânat plata cupoanelor din cauza pierderilor înregistrate de companie – o premieră pentru bursa locală – iar acum planul de restructurare prevede o recuperare de 15% a investiţiei dacă va fi aprobat şi de obligatari.

„Sunt unul dintre cei care au cumpărat în cea de-a doua emisiune, din păcate, după cum se vede. Este un proces lung în desfăşurare în momentul acesta, compania încearcă să obţină aprobarea creditorilor pentru un plan de concordat. Este o situaţie care se desfăşoară în acest moment, nu pot să fac niciun alt comentariu”, spune pentru ZF Horia Manda, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Patria Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO