Burse - Fonduri mutuale

Executivul care a adus Mid Europa Partners în România şi care a cumpărat Regina Maria şi Profi pleacă la alt fond de investiţii

Executivul care a adus Mid Europa Partners în România...

Autor: Cristina Roşca

04.12.2017, 00:05 1270

Nikolaus Bethlen, executivul care a condus operaţiunile fondului de in­vestiţii Mid Europa Partners din po­ziţia de partner, pleacă din companie.

Începând cu 15 ianurie 2018 el se alătură unui alt fond de investiţii, Montagu Private Equity, specializat în operţiuni de buyout în Europa de Nord. Companiile în care acest fond investeşte au valori de piaţă cuprinse între 100 mil. euro şi 1 mld. euro.

Bethlen este unul dintre cei mai importanţi executivi de piaţa locală, el fiind cel care a adus în România fondul de investiţii Mid Europa Partners care a cumpărat în circa doi ani operatorul de servicii medicale private Regina Maria şi retailerul Profi.

Mid Europa Partners a scos din buzunare circa 1 mld. euro în doi ani în cele două investiţii principale precum şi în altele secundare. Astfel, fondul este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de private equity din România. Înainte de a lucra la Mid Europa Partners ca partener, a fost associate la KKR, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, şi la Morgan Stanley.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO