Burse - Fonduri mutuale

Exit-ul făcut de FP la Conpet urcă firma cehă Wood&Co pe primul loc în topul brokerilor

Exit-ul făcut de FP la Conpet urcă firma cehă Wood&Co...

Autor: Ioana Tudor

02.12.2014, 00:08 543

Firma cehă de brokeraj Wood & Company Financial Services a intermediat în noiembrie tranzacţii cu acţiuni în valoare de 299,3 mil. lei (68 mil. euro), reprezentând aproape 23% din rulajul cu acţiuni de pe bursă, şi a trecut pe prima poziţie la lună pentru prima dată în acest an.

Wood&Co a fost coordonator global unic şi bookrunner al tranzacţiei prin care Fondul Proprietatea (FP) a vândut în noiembrie 23,6% din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE). Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 99,8 milioane de lei.

Raportat la activitatea din primele unsprezece luni ale anului, cehii de la Wood s-au menţinut pe poziţia a treia, cu tranzacţii cumulate de 2,8 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de puţin peste 12%.

Wood & Co. este una dintre cele mai mari case de brokeraj din regiune şi este prima firmă de investiţii străină care a primit dreptul să tranzacţioneze la distanţă pe platforma bursei de la Bucureşti, în 2007.

Locul al doilea în topul brokerilor din luna noiembrie este ocupat de Swiss Capital din Bucureşti, care a stat în fruntea clasamentului pentru trei luni consecutiv. Swiss Capital a intermediat transferuri cu acţiuni de 248,7 mil. lei luna trecută, reprezentând 18,8% din piaţă. Cu excepţia lunilor iunie, iulie şi noiembrie, firma de servicii de investiţii financiare a fost cel mai activ broker de pe BVB, astfel că, raportat la primele 11 luni, se menţine pe prima poziţie, cu tranzacţii intermediate de 5,4 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de 23,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO