Burse - Fonduri mutuale

Exporturile Antibiotice au crescut cu 7% în primul semestru

Exporturile Antibiotice au crescut cu 7% în primul semestru

Autor: Ioana Tudor

15.08.2014, 00:06 175
Producătorul farmaceutic Anti­bio­tice Iaşi (ATB), controlat de stat prin Ministerul Sănătăţii, a realizat după pri­mele şase luni ale anului vânzări de 103,8 mil. lei (23,6 mil. euro) pe pia­ţa in­ter­nă, cu 5,1% peste cele din perioa­da si­mi­lară a anului trecut, iar exporturile au avansat cu 7%, la 46,8 mil. lei (10,6 mil. euro).
 
Antibiotice are în plan să îşi majo­re­ze afacerile prin intensificarea expor­tu­lui şi lansarea de produse noi, astfel că ţin­ta pentru anul 2016 este creş­terea ci­frei de afaceri la export la cel puţin 25 mil. euro. Antibiotice exportă produse fi­nite în 72 de ţări, fiind unul dintre prin­cipalii exportatori de pastile de pe piaţa locală.
 
Reprezentanţii companiei au afir­mat la începutul acestui an că unul dintre obiectivele compa­ni­ei este consolidarea poziţiei de lider mondial pentru sub­stan­ţa activă Nistratină, folosită în tra­ta­mentul infecţiilor fungice.
 
„Cantitatea de Ni­stra­tină exportată în primul semestru al anu­lui 2014 a fost cu 15% mai mare decât în anul prece­dent, prin­cipalele pieţe în creş­­tere fiind Asia şi Africa“, se ara­tă în raportul se­­mestrial pu­blicat de Anti­bio­tice pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO