Burse - Fonduri mutuale

Exporturile către Asia au susţinut afacerile Aerostar Bacău în T1

Sursa foto: Aerostar

Sursa foto: Aerostar

Autor: Radu Bostan

11.05.2015, 00:00 390

Creşterea puternică a vânzărilor către Asia a ajutat producătorul de componente aeronautice Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) să-şi majoreze cu 33% afacerile în primele trei luni, până la 64,4 milioane de lei. Profitul net a crescut în acelaşi interval cu 46%, la 8,3 milioane de lei, cel mai bun rezultat al începutului de an din cel puţin ultimii şapte ani.

Livrările către Asia au reprezentat 20% din totalul vânzărilor, faţă de mai puţin de 10% anul trecut, piaţa asiatică fiind singura dintre destinaţiile de export ale companiei care a crescut faţă de primul trimestru al lui 2014. În contrast cu tendinţa anii anteriori, vânzările Aerostar către piaţa militară s-au multiplicat de aproape şase ori în primele trei luni, la o valoare de 4,3 milioane de lei.

Creşterea pieţei de apărare are loc în contextul conflictului din Ucraina, care a determinat anul trecut guvernul să majoreze bugetul Ministerului Apărării. În consecinţă, şi alte companii din industria aeronautică locală au raportat, anul trecut, creşterea substanţială a vânzărilor pe tehnică de apărare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO