Burse - Fonduri mutuale

Exuberanţa începutului de an: Investitorii la bursă sună să anuleze ordinele de vânzare. Indicele BET este la maximul ultimilor nouă ani

Ciprian Bârsan, senior broker la Tradeville

Ciprian Bârsan, senior broker la Tradeville

Autor: Corina Zamfir

06.03.2017, 00:07 1372

♦ Lichiditatea în februarie, mai mare cu 15% ca în ianuarie ♦ Acţiunile Nuclearelectrica, plus 32% două luni.

Principalii factori care au dus la creşteri ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au fost câştigarea alegerilor din SUA de către Donald Trump, rezultatele financiare raportate pentru anul 2016 de companiile din România, dar şi criza de la începutul anului în sectorul energetic. Iar aceşti factori i-au determinat pe unii dintre investitori să anuleze ordine de vâzare, spune Ciprian Bârsan, senior broker la Tradeville, prezent vineri la emisiunea de business ZF Live.

„Am avut clienţi care au vrut să vândă cantităţi însem­nate din portofoliu şi în momentul în care au văzut rezul­ta­tele financiare au sunat din nou şi au anulat ordinele de vân­zare. Practic, în momentul de faţă clienţii îşi consolidează por­tofoliul, existând în continuare ordine de cumpărare“, adau­gă Ciprian Bârsan.

Indicele de referinţă BET se află la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani, cu un plus de 12% de la începutul anu­lui, valoarea medie zilnică de tranzacţionare din februarie a crescut cu 15% faţă de ianuarie la 9 mil. euro, iar sectorul energetic a dat vedeta acestui an: acţiunile Nuclearelectrica, care au 32% de la începutul anului. Ce urmează?

„Multe dintre companii au început procesul de conso­li­dare, dar dacă nu apare un accident pe piaţa financiară, nu văd motive pentru care piaţa ar scădea în perioada ur­mătoare“, spune Bârsan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO