Burse - Fonduri mutuale

Familia Adamescu reconfirmă boardul Unirea Shopping Center

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Radu Bostan

30.06.2015, 00:03 1077

Cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al centrului comercial Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM) au fost reconfirmaţi pentru încă un mandat de patru ani, cu voturile exclusiv ale familiei Adamescu, care deţine 74% din acţiunile companiei şi are trei reprezentanţi în board.

Consiliul de Administraţie al companiei care deţine magazinul Unirea din centrul Bucureştiului este condus de Carmen Adamescu şi numără printre membri pe soţul acesteia, omul de afaceri Dan Adamescu, fiul lor Bogdan Alexander Adamescu, Marina Leu şi Eugenia Marinescu. Numai The Nova Group Investments Romania, vehiculul prin care familia Adamescu îşi gestionează participaţiile la Unirea, Astra Asigurări (ATRA) şi hotelul Intercontinental (RCHI), a votat în cadrul adunării acţionarilor.

Carmen Adamescu este preşedintele Unirea Shopping Center din 2002 şi directorul general din 2003, în timp ce Marina Leu este director economic din anul 2002 şi membru în Consiliul de Administraţie din 2003.

Singurul acţionar semnificativ, în afară de Nova Group, este SIF Muntenia (SIF4), care deţine 10% din acţiunile SCDM. Compania are o capitalizare de 184 milioane de lei, în creştere cu 7% de la începutul anului, fiind una dintre cele mai mari de pe sistemul alternativ AeRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO