Burse - Fonduri mutuale

​Familia Marcu nu intenţionează să plătească dividende cu MedLife, atât timp cât creşterea companiei este comparabilă cu cea din 2013-2015

​Familia Marcu nu intenţionează să plătească...

Autor: Liviu Popescu

07.12.2016, 12:16 1991

Consiliul de administraţie al MedLife, din care face parte şi Mihail Marcu şi Nicolae Marcu, acţionari ai companiei cu 36% cumulat, nu intenţionează să distribuie dividende atât timp cât creşterea grupului este comparabilă cu nivelul înregistrat în perioada acoperită de situaţiile financiare istorice, cum ar fi 2013-2015.  

La nouă luni din 2016, Medlife a a raportat profit de 43.000 de lei, faţă de 9 mil. lei la nouă luni 2015.

„În cazul în care Consiliul de Administraţie va propune distribuirea dividendelor în viitor, vor trebui avute în vedere mai multe aspecte, respectiv: condiţiile generale de afaceri, rezultatele financiare ale Grupului, cerinţele de investiţii, restricţiile legale şi contractuale de plată a dividendelor şi orice alţi factori pe care Consiliul de Administraţie îi poate considera relevanţi”, se arată la capitolul riscuri din prospectul de circa 240 de pagini întocmit de intermediarii la listare Raiffeisen şi Wood&Company. 

Ei notează că este posibil ca societatea să nu poată distribui dividende în viitor din cauza profitului insuficient sau a diferitor constrângeri legale sau contractuale.

„Nu există nicio asigurare că Societatea va decide, va distribui sau va plăti dividende în viitor. De asemenea, dacă acţionarii Grupului nu decid distribuirea de dividende, preţul acţiunilor poate fi afectat în mod negativ”. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO