Familia Timofte oferă 2,6 mil. euro ca să preia Transilvania Construcţii

17 ian 2014 Autor: Monica Juganaru

Foto Shutterstock

Andrei Iancu Timofte, directorul general al Transilvania Construcţii (COTR) şi fiul preşedintelui consiliului de administraţie, lansează o ofertă de preluare a pachetului de 18,7% din firmă pe care nu-l deţine, oferind acţionarilor minoritari 11,71 mil. lei (2,6 mil. euro). Oferta se va derula în perioada 21 ianuarie - 10 februarie, la un preţ de 62 de lei, cu 3,9% mai mare faţă de cotaţia de miercuri.

Operaţiunea a fost iniţiată prin intermediul firmei Parc Logistic Transilvania, deţinută de Andrei Iancu Timofte. El a cumpărat în noiembrie aproape 50% din acţiunile societăţii de construcţii de la SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce în luna august mama sa, Gabriela Timofte, a vândut SIF-ului 29% din acţiuni.

Tranzacţia a fost realizată la preţul de 62 lei/acţiune. În acţionariatul firmei se regăsesc preşedintele consiliului de administraţie, Mircea Timofte, care deţine 30,14% din acţiuni, firma Parc Logistic Transilvania, cu 49,62% din titluri, şi Andrei Iancu Timofte, cu 1,22% din capital. Ieri acţiunile Transilvania Construcţii au crescut cu 2,26%, la 61 de lei, preţ la care firma este evaluată la 57,7 mil. lei (12,7 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2014

 

Cuvinte cheie:
Timofte
, Transilvania Construcţii
, preluare
, acţionari

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide