Farmache, fost şef al BVB: Putem găsi un director român pentru a conduce bursa. Salariul să fie sub 10.000 euro

6 oct 2017 Autor: Roxana Rosu

Stere Farmache, fost director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), consideră că primul pas pentru alegerea unui nou şef al operatorului pieţei de capital din România trebuie să fie stabilirea unor criterii de performanţă de către board.

Totodată Farmache consi­deră că noul director general poate să fie român, nu neapărat străin, remunerat cu sub 10.000 de euro lunar, faţă de circa 26.000 de euro lunar cât avea polonezul Ludwik Sobolewski în 2015. Sobolewski a condus BVB timp de patru ani, între 2013 şi 2017. „Cred că putem găsi un director român. Chiar şi înainte de numirea lui Ludwik Sobolewski s-au vehi­culat şi numele unor manageri români, cu experienţă în burse externe, dar şi ale altor străini cu experienţă.  Nu cred că şeful bursei trebuie să fi lucrat neapărat la bursă, dar trebuie să aibă experienţă cu piaţa de capital, chiar dacă vine din alt domeniu“, a spus Farmache la emisiunea de business ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 

Cuvinte cheie:
bursa
, bvb
, roman
, director
, salariu
, fost sef
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide