Burse - Fonduri mutuale

FED va continua să pompeze bani ieftini în pieţe, bursele jubilează

FED va continua să pompeze bani ieftini în pieţe,...

Autor: Roxana Pricop

19.09.2013, 11:08 1287

Federal Reserve, Banca Centrală a Americii, a anunţat miercuri noapte că va continua programul de achiziţii de obligaţiuni la un ritm de 85 miliarde de dolari pe lună, luând prin suprindere investitorii pe burse.

Decizia luată ieri vine în contradicţie cu o declaraţie făcută în iunie de şeful Fed, Ben Bernanke, că va reduce gradual programul de achiziţie de obligaţiuni. Majoritatea analiştilor au mizat pe o reducere graduală de 10-15 miliarde de dolari în primă fază.

Banii pompaţi de Fed în pieţele financiare au dus acţiunile americane la maxime istorice şi au susţinut un avans fără precedent al aurului.

Acţiunile europene au deschis şedinţa de joi în creştere puternică, cu indicele Stoxx Europe 600 la cel mai ridicat nivel al ultimilor cinci ani. Indicele FTSE 100 de la Londra a deschis cu un vans puternic de 1,4%, indicele DAX al bursei germane creşte cu 1,2%. La Bucureşti, indicele BET avansa cu 1% în deschiderea şedinţei de joi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO