Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cât au câştigat investitorii care s-au grăbit să cumpere acţiuni la MedLife, Digi sau AAGES

Autor: Dan Grigore Ivan

22.06.2017, 00:07 3513

Valoarea ultimelor trei vânzări de acţiuni -MedLife, Digi, AAGES Târgu-Mureş - la bursa de la Bucureşti a fost de 1,17 mld. lei, iar acestea s-ar fi dovedit profitabile până în prezent pentru un investitor care ar fi subscris în primele zile, obţinând astfel discountul faţă de preţul ofertei, şi ar fi decis să păstreze pachetul de acţiuni până astăzi.

Investitorii care ar fi subscris acţiuni MedLife în primele patru zile (lucră­toare) ale ofertei au beneficiat de un preţ de 24,7 lei per titlu, echivalentul unui discount de 5% faţă de preţul ofertei.

Astfel, dacă un investitor ar fi achiziţionat un pachet de acţiuni în acea perioadă, ar fi înregistrat până în momentul de faţă o apreciere de 44,5%.

De la data tranzacţionării, respectiv 21 decembrie 2016, şi până în prezent, acţiunile reţelei private de servicii medicale s-au apreciat cu 38%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 92,6 milioane lei, plasându-se în acest fel în topul celor mai tranzacţionaţi cincisprezece emitenţi de la Bucureşti în ultimele şase luni.

Capitalizarea bursieră a MedLife a ajuns la 723 mil. lei, câştigând astfel 200 milioane lei faţă de decembrie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO