Finanţele au respins ofertele primite pentru o emisiune de obligaţiuni de 400 mil.lei, considerând preţul ”neacceptabil”

5 oct 2017 Autor: Roxana Rosu

Ministerul Finanţelor Publice a respins astăzi toate ofertele de cumpărare primite pentru o emisiune de obligaţiuni de 400 milioane lei, cu scadenţa la doi ani, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Emisiunea a fost deschisă iniţial pe 31 octombrie 2016 şi programată a fi redeschisă pe 9 octombrie. Data limită de depunere a ofertelor a fost 5 octombrie.

Volumul total al cererii a fost de 424,5 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 393 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive au totalizat 31,5 mil. lei. Rata cuponului a fost de 1,3%.

”În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat”, anunţă ministerul.

Pe ansamblul anului 2017, Ministerul Finanţelor intenţionează să emită titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 48-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt. Iar de pe piaţa externă vrea să împrumute 2,5-3 mld. euro prin lansarea de euroobligaţiuni, potrivit programului indicativ de emisiuni de titluri de stat aferent anului 2017 anunţat de Ministerul Finanţelor.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 

Cuvinte cheie:
finante
, minister
, oferte
, cumparare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide