Burse - Fonduri mutuale

Firma creată prin fuziunea NEPI, cel mai mare fond de investiţii din România, şi Rockcastle se va lista pe bursa din Johannesburg până în iulie

Firma creată prin fuziunea NEPI, cel mai mare fond de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.04.2017, 15:29 1000

Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, care vor crea o nouă companie sub numele Rockcastle PLC („NewCo”) în urma fuziunii activităţilor lor, vor să listeze firma pe bursa de valori din Johannesburg cel mai târziu în luna iulie a acestui an, potrivit unui anunţ publicat de NEPI pe Bursa de la Bucureşti.

„Adunările generale ale acţionarilor sunt prevăzute să aibă loc în cursul lunii iunie 2017, iar tranzacţiile şi listarea pe JSE a NewCo se vor implementa până la jumătatea lunii iulie 2017”, se arată în anunţ.

Concomitent cu listarea pe JSE, NewCo intenţionează şi listarea pe Euronext Amsterdam. În prezent, NEPI este listată pe JSE şi pe BVB, iar Rockcastle este listată pe JSE şi pe SEM, bursa de valori din Mauritius. În sep­tembrie 2016 NEPI s-a delistat de pe piaţa alternativă de la Londra în contextul volumului scăzut al tranzacţionării. 

„În anunţul publicat în Serviciul de Informaţii (SENS) al Bursei de Valori din Johannesburg (JSE), pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti („BVB”) şi pe cel al Bursei de Valori Mauritius Ltd („SEM”) la data de 14 decembrie 2016, precum şi în anunţul comun publicat la data de 13 februarie 2017, acţionarii au fost informaţi despre faptul că NEPI şi Rockcastle au agreat fuziunea activităţilor celor două companii într-o nouă entitate înregistrată în Isle of Man, NEPI Rockcastle PLC („NewCo”)”, mai notează NEPI în comunicatul de pe Bursă.

Recent, reprezentanţii NEPI spuneau că detaliile listării pe bursa de la Bu­cureşti nu sunt încă stabilite, iar pre­vi­ziunile de finalizare a fuziunii sunt pentru finalul lui 2017. 

În luna decembrie 2016, grupul de in­ves­tiţii imobiliare NEPI şi Rockcastle au agreat fuziunea activităţilor lor într-o nouă entitate, NewCo, înregistrată în Isle of Man, unde este în­registrată şi NEPI.

După finalizarea fuziunii, noua com­panie va fi cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală şi de Est, cu active de circa 5 miliarde de euro, şi una dintre cele mai mari societăţi imobiliare de retail din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO