Burse - Fonduri mutuale

Firma de construcţii a lui Becali, Arcom, a intrat în insolvenţă

Firma de construcţii a lui Becali, Arcom, a intrat în insolvenţă

Autor: Adrian Cojocar

28.12.2011, 12:46 4635

Firma de construcţii Arcom Bucureşti, a omului de afaceri George Becali, proprietarul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a intrat în procedură de insolvenţă, iar Casa de Insolvenţă Transilvania a fost numit administrator judiciar.

Becali achiziţionase compania în anul 2007, când piaţa de construcţii era în plină creştere, iar după preluare activitatea societăţii a fost reorientată spre dezvoltarea proiectelor imobiliare ale lui Becali. Din cauza crizei însă acestea au fost stopate astfel că activitatea Arcom s-a diminuat semnificativ.

De la o cifră de afaceri de 58,3 mil. euro la preluare, în 2007, firma de construcţii a ajuns în 2010 la venituri de numai 2 mil. euro. Totodată, de la profit, firma a ajuns pe pierdere anul trecut, care au cumulat aproape un milion de euro.

Numărul de angajaţi ai societăţii a scăzut de peste cinci ori, la 123 de salariaţi.

Patronul Stelei a încercat să redreseze compania prin schimbarea conducerii societăţii la începutul anului.

Arcom a mai fost şi în anul 2009 la un pas de insolvenţă după ce Becali a oprit dezvoltarea proiectelor imobiliare pe care le avea în plan pe fondul crizei. La acea dată în companie mai lucrau 77 de oameni, de la circa 700 la preluarea firmei cu doi ani în urmă.

Administratorul judiciar al Arcom a informat creditorii societăţii că termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 9 ianuarie 2012. Tabelul preliminar al creanţelor ar urma să fie finalizat până la data de 31 ianuarie iar prima adunare a creditorilor va avea loc pe data de 6 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO