Burse - Fonduri mutuale

Firmele care au spus deja adio RASDAQ comentează transferul la bursă: „O decizie îndrăzneaţă care deschide uşa către finanţare“

Firmele care au spus deja adio RASDAQ  comentează...

Autor: Radu Bostan

15.10.2014, 20:02 374

Directorii companiilor care au făcut deja saltul de pe RASDAQ către piaţa reglementată a bursei spun că intrarea în „primul ring al pieţei de capital“ a fost o decizie „îndrăzneaţă“, prin care afacerile le-au devenit mai vizibile şi atrăgătoare pentru finanţatori, gene­rând un grad mai mare de respon­sa­bilizare în management.

„Decizia de a ne transfera pe BVB la ringul I a fost foarte bine gândită şi a fost o acţiune nu doar îndrăzneaţă, ci şi necesară pentru o companie de calibrul nostru“, spune Liviu Ilaşi, directorul general al Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE).

Conducerea transportatorului de ţiţei, companie de stat ce rulează afaceri de 75-80 milioane de euro anual, a analizat timp de un an ideea înainte de a face pasul de pe RASDAQ către piaţa principală, în prealabil adaptându-şi raportările financiare la stan­dardele interna­ţio­nale (IFRS). Titlurile COTE au intrat la tranzacţionare pe BVB pe 5 septembrie 2013, iar ulterior compania şi-a înfiinţat un birou pentru relaţia cu investitorii şi acţionarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO