Burse - Fonduri mutuale

Fiul lui Dan Adamescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie la Intercontinental

Autor: Andrei Chirileasa

29.04.2011, 10:08 834

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fostales preşedinte al Consiliului de Administraţie al companieihoteliere Intercontinental Bucureşti (RCHI), care deţine hotelul cuacelaşi nume din centrul Capitalei.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Intercontinental au alesmiercuri, 27 aprilie, nou Consiliu de Administraţie, din care maifac parte Dan Adamescu, Lucian Ciofoaia, directorul diviziei dereal-estate a The Nova Group, firma holding a familiei Adamescu, şiDaniel Onuţe, propus tot de The Nova Group.

Al cincilea membru al CA este Laurenţiu Vătu, directoruleconomic al companiei.

Familia Adamescu a ajuns să controleze indirect 32% dinacţiunile Intercontinental, după ce a preluat săptămâna trecută,prin intermediul Astra Asigurări, un pachet de 16,2% din acţiuni,de la RHNIC Holding (Luxemburg), pentru 4,1 mil. euro. AcţionariiRHIC Holding nu sunt publici, dar au existat speculaţii că firma arfi controlată de familia Păunescu.

Adamescu mai deţinea 15,7% din Intercontinental prin The NovaGroup, din noiembrie 2008, când a cumpărat de pe Bursăparticipaţiile mai multor fonduri de investiţii.

Un off-shore din Cipru, asociat cu The Nova Group InvestmentsRomânia, holding deţinut de omul de afaceri Dan Adamescu, a maicumpărat săptămâna trecută 32,9% din acţiunile Intercontinental,pentru 8,3 mil. euro. Mountbay Limited, firmă înregistrată în Ciprucare a cumpărat pachetul de acţiuni Intercontinental de la acelaşiRHIC Holding, şi The Nova Group Investments România sunt asociaţila Zeta SPV Development Bucureşti.

Acţionarii Mountbay Limited nu sunt cunoscuţi.

Ceilalţi acţionari ai Intercontinental sunt Lido SA, cu 11,9%din acţiuni, şi Finmacht SA (Elveţia), cu 5%.

Familia Adamescu deţine unele dintre cele mai importante activeimobiliare din Bucureşti: centrul comercial Unirea Shopping Centerşi clădirile de birouri IBC Modern, unde îşi are sediul BVB, şiCity Business Center. Adamescu mai deţine Astra Asigurări, firma deconstrucţii Baumeister şi ziarul România Liberă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO