Burse - Fonduri mutuale

Florin Pogonaru a luat 11,4% din acţiunile Prodplast în oferta de preluare

 Florin Pogonaru a luat 11,4% din acţiunile Prodplast în oferta de preluare

Autor: Adrian Cojocar

04.08.2011, 12:58 299

Omulde afaceri Florin Pogonaru care a derulat în perioada 13 iulie - 2august o ofertă publică de preluare a producătorului de maseplastice Prodplast Bucureşti (PPL), a strâns în cadrul ofertei11,4% din acţiunile companiei pe care a plătit 2,4 mil. lei.Participaţia omului de afaceri la Prodplast a urcat astfel la51,51% din acţiuni.


Oferta de preluare a vizat achiziţia unei participaţii de 59,89%din acţiunile Prodplast, la un preţ de 1,27 lei/unitate, uşor pestecotaţia din piaţă de la începutul derulării ofertei.

Valoarea totală a ofertei s-a ridicat la 13 mil.lei.


Oferta a fost derulată prin trei firme controlate de omul deafaceri, respectiv Central European Financial Services, ECDLRomânia şi Floreasca Development deşi cea mai mare participaţie laProdplast, de 27,6% din acţiuni, o deţine prin intermediul firmeiNord SA din Bucureşti.
Florin Pogonaru a achiziţionatrecent prin intermediul Prodplast un pachet de 5,5% din acţiunileproducătorului de ulei Argus Constanţa (UARG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO