Burse - Fonduri mutuale

Florin Pogonaru şi BCR cumpără 525.000 de acţiuni SIF Oltenia la un preţ mai mic cu 13% faţă de cel din piaţă

Florin Pogonaru

Florin Pogonaru

Autor: Liviu Popescu

04.04.2018, 00:00 693

Fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, controlat de BCR şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru, a trecut de 5% participaţie din capitalul social al SIF Oltenia, echivalentul a circa 64 mil. lei la preţurile curente de tranzacţionare, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publicate marţi la bursă.

Fondul a achiziţionat un pachet de circa 525.000 de acţiuni la societate, astfel că deţinerea sa a urcat de la 4,9% la 5%, pragul legal de raportare la bursă. Tranzacţia a avut loc pe 21 martie 2018, potrivit documentului publicat marţi.

Pe 21 martie la bursă a fost înregistrată la bursă o tranzacţie deals cu acţiuni SIF Oltenia la preţul de 2,01 lei pe unitate, mai mic cu 13% faţă de cel din piaţă, ceea ce ridică valoarea achiziţiei la 1 mil. lei. Vânzătorul nu a fost raportat.

SIF Oltenia este singura societate de investiţii financiare din cele cinci care nu şi-a vândut deţinerile la BCR în 2012, atunci când austriecii de la Erste le-au făcut o ofertă. SIF Oltenia ar putea încasa 14,4 milioane de lei ca dividende de la BCR în contextul în care cea mai mare bancă din România propune acţionarilor pentru şedinţa din luna aprilie distribuirea a 40% din rezultatul net individual realizat în 2017, potrivit calculelor ZF pe baza datelor din convocator.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO