Burse - Fonduri mutuale

Florin Pogonaru vrea să emită obligaţiuni de 10 mil.euro la Prodplast Imobiliare pentru a finanţa un centru comercial

Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Autor: Roxana Pricop, Cristina Cuncea

01.08.2014, 00:04 504
Prodplast Imobiliare (sim­bol bursier PI), firma prin care omul de afaceri Florin Pogonaru dezvoltă un centru comercial lângă Obor, cere acordul acţiona­ri­lor pentru a lansa o emisiune de obligaţiuni de până la 10 milioane euro, măsură discutată odată cu majorarea capitalului şi accesarea unui credit de 35 milioane de euro pentru finanţarea proiectului.

Acţionarii firmei vor discuta în 14 august măsura privind emi­siu­nea de obligaţiuni, care a fost in­trodusă pe ordinea de zi, alături de majorarea capitalului social şi ac­cesarea unui credit de până la 35 mil. euro, ambele pen­tru finan­ţa­rea centrului comercial din strada Ziduri Moşi, nr. 23.

„Emisiunea de obligaţiuni este o opţiune care va completa majorarea de capital“, a spus Florin Pogonaru.

Compania ia în calcul listarea obligaţiunilor la bursa de la Bucureşti sau pe o piaţă internaţională.

Capitalul social ar ur­ma să fie majorat cu 46 mi­lioane de lei, de la 20,8 milioane de lei la 66,8 milioane de lei prin aporturi noi în numerar, prin emiterea de 46 milioane de acţiuni, în scopul finanţării.

De asemenea, compania intenţionează să acceseze un credit de 35 milioane de euro, pentru o durată de până la 30 de ani de la instituţii de credit din România şi/sau străinătate, în vederea finanţării centrului comercial.

Acţionarii companiei vor discuta, în acelaşi timp, vânzarea prin licitaţie publică cu strigare, a unui teren din Tunari, de circa 3 hectare.

Centrul comercial, denumit Veranda Shopping Center, va avea o suprafaţă de circa 25.000 mpşi urmează să fie dez­voltat în zona Pieţei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocată.

Prodplast Imobiliare a desemnat firma CBRE România pentru închirierea spaţiilor din centrul comercial şi a angajat firma Barsine Investiţii pentru managementul de proiect şi alte servicii conexe în vederea realizării investiţiei.

Pogonaru a încheiat un acord cu reţeaua de hipermarketuri Carrefour pentru un spaţiu de circa 10.000 de metri pătraţi în cadrul centrului comercial.

Centrul comercial urmează să concureze în zonă cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI în apropiere de Arena Naţională, dar şi cu ParkLake Plaza, în construcţie în cartierul Titan.

Prodplast Imobiliare a anunţat încă din 2012 că vrea să construiască un centru comercial în zona Obor, iar anul trecut a început demersurile privind începerea proiectului.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment. Prodplast Imobiliare este listată la bursa din Sibiu şi are o capitalizare de 312 milioane de lei.  Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO