Finanţe personale

Fondul american Eaton Vance: România arată mai bine decât SUA

9 dec 2015 Autor: Roxana Pricop

Marshall L. Stocker, vicepreşedinte la firma ameri­cană de asset management Eaton Vance Management, cu active în gestiune de peste 300 miliarde de dolari, este optimist cu privire la evoluţia economiei româneşti, mai ales că „datele macroeconomice ale României arată mai bine decât cele ale Statelor Unite ale Americii“.

„România se situează chiar sub Statele Unite ale Americii în clasamentul mondial al libertăţii economice şi pentru noi acest indicator este extrem de important. Cred că acum datele macroeconomice ale României arată mai bine decât cele ale SUA, dar este importantă viteza cu care ţara implementează reformele necesare“, a spus Marshall L. Stocker pentru ZF.

El este responsabil de investiţiile fondului Eaton Vance Global Macro Capital Opportunities, cu active de 106 mil. dolari din care 9,4% sunt plasate în companii româneşti.

Fondul este specializat în investiţii pe pieţele de acţiuni emergente şi de frontieră. Acţiunile Fondului Proprietatea şi cele ale Băncii Transilvania sunt cele mai mari investiţii ale fondului, în faţa unor companii din Vietnam, Coreea de Sud sau China. Indici folosiţi drept reper de acest fond sunt MSCI Emerging Markets şi MSCI Frontier Markets.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.12.2015

 

Cuvinte cheie:
Eaton Vance
, BVB
, bursa
, Marshall L. Stocker
, management
, fond
, america
, investitii
, economia romaneasca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide