Burse - Fonduri mutuale

Fondul american Eaton Vance: România arată mai bine decât SUA

Fondul american Eaton Vance: România arată mai bine...

Autor: Roxana Pricop

09.12.2015, 00:07 4494

Marshall L. Stocker, vicepreşedinte la firma ameri­cană de asset management Eaton Vance Management, cu active în gestiune de peste 300 miliarde de dolari, este optimist cu privire la evoluţia economiei româneşti, mai ales că „datele macroeconomice ale României arată mai bine decât cele ale Statelor Unite ale Americii“.

„România se situează chiar sub Statele Unite ale Americii în clasamentul mondial al libertăţii economice şi pentru noi acest indicator este extrem de important. Cred că acum datele macroeconomice ale României arată mai bine decât cele ale SUA, dar este importantă viteza cu care ţara implementează reformele necesare“, a spus Marshall L. Stocker pentru ZF.

El este responsabil de investiţiile fondului Eaton Vance Global Macro Capital Opportunities, cu active de 106 mil. dolari din care 9,4% sunt plasate în companii româneşti.

Fondul este specializat în investiţii pe pieţele de acţiuni emergente şi de frontieră. Acţiunile Fondului Proprietatea şi cele ale Băncii Transilvania sunt cele mai mari investiţii ale fondului, în faţa unor companii din Vietnam, Coreea de Sud sau China. Indici folosiţi drept reper de acest fond sunt MSCI Emerging Markets şi MSCI Frontier Markets.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO