Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii Broadhurst cere noi administratori la Oil Terminal

Fondul de investiţii Broadhurst cere noi administratori...

Autor: Roxana Pricop, Dan Grigore Ivan

11.03.2016, 00:04 369

Fondul de investiţii Broadhurst In­vest­ment, acţionar cu 7,6% din capitalul ope­ratorului portuar OIL Terminal (OIL), a cerut completarea ordinii de zi a adunării generale din 28 martie cu ale­gerea membrilor consiliului de ad­minis­traţie prin metoda votului cu­mulativ.

Statul român, prin intermediul Ministerului Energiei, este cel mai mare acţionar al companiei cu aproape 60% din capital, astfel că votul statului va atârna cel mai greu în AGA de la finalul acestei luni.

Propunerea fondului are loc în contextul în care actualul consiliu de administraţie a fost ales în urmă cu an. Actualul board este condus din funcţia de preşedinte de către Daniel Marius Crişan.

Actualul board trebuia să conceapă o strategie pentru a dinamiza activitatea com­paniei şi pentru a o readuce pe pro­fit după mai mulţi ani în care afacerile au stagnat, iar cheltuielile au crescut, erodând vizibil profitabilitatea. Dacă pro­punerea fondului de investiţii va obţine votul majorităţii acţionarilor în AGA din martie, ar însemna că Oil Ter­minal va trebui să îşi aleagă al patrulea CA într-un interval de doi ani. În AGA din martie se va mai discuta bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2016.

Acţiuniel companiei au scăzut cu 0,6% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,0972 lei/unitate. Faţă de începutul anului, acţiunile OIL au un minus de 7,3%, faţă de o scădere de 5% a indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti. Capitalizarea bursieră a companiei este de 56 mil. lei.

Compania a încheiat anul 2015 cu un profit de 1,3 milioane de lei, potrivit situaţiei globale preliminate, faţă de o pierdere de 0,6 milioane de lei în anul precedent. Veniturile companiei au avansat cu circa 30% până la un total de 137 milioane de lei. La finalul anului 2015, compania avea datorii totale de 60 milioane de lei, în creştere cu aproape 12% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO