Fondul de pensii NN şi Fondul Proprietatea cer dividende cu 30% mai mari de la BRD şi un plan de răscumpărare de acţiuni

7 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

Fondul de pensii administrat privat NN şi Fondul Proprietatea, doi acţionari care cumulează 5% din BRD, a doua cea mai valoroasă bancă de la bursa românească după Banca Transilvania, sunt nemulţumiţi de dividendele de 0,73 lei pe care banca vrea să le dea din profitul pe 2016 şi cer cu 30% mai mult, adică 1,045 lei/acţiune. Practic cei doi acţionari ar vrea ca aproape tot profitul obţinut de BRD anul trecut, adică 758 mil. lei, să meargă către acţionari. Totodată cei doi cer ca BRD să-şi răscumpere acţiuni. “Să analizeze posibilitatea aprobării de către acţionarii societăţii a distribuţiei suplimentare de dividende sau a altor elemente de capitaluri proprii, dobândirea propriilor acţiuni de către societate”, este propunerea NN şi FP pentru şedinţa acţionarilor din 20 aprilie. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.04.2017

 

Cuvinte cheie:
brd
, dividende
, fond
, fondul proprietatea
, fonduri de pensii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide