Burse - Fonduri mutuale

Fondul Palmer Capital şi-a redus deţinerea la Iproeb Bistriţa la jumătate faţă de mijlocul anului

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

18.12.2014, 00:00 178

Fondul britanic de investiţii Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund este tot mai aproape de exitul de pe piaţa românească, după ce în ultimele şase luni şi-a redus la jumătate participaţia la capitalul producătorului de cabluri Iproeb Bistriţa (simbol bursier IPRU).

Fondul, care la jumătatea anului deţinea 5,5% din acţiunile companiei bistriţene, a lichidat în ultimele luni 1,6 milioane de titluri la preţuri între 0,55 lei şi 0,61 lei pe acţiune, încasând 916.000 lei, arată calculele ZF pe baza raportărilor către Bursă. Palmer mai deţine acum în jur de 2,2% din capitalul Iproeb, care are o capitalizare bursieră totală de 24,78 milioane de lei.

Producătorul de cabluri a raportat la nouă luni afaceri de 64 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net al companiei a crescut cu 8%, la 1,95 milioane de lei. În cadrul aceleiaşi strategii de retragere de pe piaţa românească, Palmer Capital a lichidat anul acesta şi peste 10,6 milioane de acţiuni la firma de prospectare geologică Prospecţiuni (PRSN), diminuându-şi participaţia cu 1,5%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO