Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a scos la vânzare accelerată toate acţiunile Romgaz

Fondul Proprietatea a scos la vânzare accelerată toate...

Autor: Roxana Pricop

19.04.2016, 18:54 2488

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat în această seară pe bursă demararea unei oferte de plasament privat accelerat de până la 22,54 milioane de acţiuni Romgaz, reprezentând 5,84% din capitalul companiei, pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra unde sunt tranzacţionate GDR-uri.

Ziarul Financiar a scris pe 15 aprilie că în această săptămână expiră perioada de şase luni în care Fondul Proprietatea (FP) nu a avut voie să vândă din deţinerea sa de acţiuni la Romgaz.

Fondul Proprietatea a rămas cu o deţinere de 5,85% din ca­pitalul Romgaz, parti­ci­paţie evaluată în prezent la 587 milioane de lei după ce pe 20 octombrie 2015 a vândut pe bur­sele de la Bucureşti şi Londra un pachet de 4,15% din capitalul companiei pentru 456 milioane de lei.

Vânzarea de acţiuni Romgaz s-a realizat la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă. De pe 20 octombrie până în prezent, acţiunile Romgaz s-au depreciat cu 9%, faţă de o scădere de circa 5% a indicelui BET, principala re­ferinţă a bursei de la Bucureşti. Fondul a mai vândut pe 17 iunie 2014 un pachet de circa 5% din Romgaz, tot la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă, pentru o sumă totală de 645 mil. lei.

Potrivit anunţului făcut în această seară de fond, tranzacţia este adresată exclusiv investitorilor calificaţi, plasamentul urmând să înceapă imediat. Goldman Sachs International şi Wood& Co sunt intermediarii tranzacţiei, iar BCR este Joint Lead Manager.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO